dimecres, 1 d’octubre del 2014

Yo soy Malala

                El post de hui m’agradaria  dedicar-lo a un dels llibres que he llegit aquest estiu i a sigut ,sens dubte, un d’aquestos llibres que et marquen. “Yo soy Malala. La joven que defendió los derechos de la educación y fue tiroteada por los talibanes”.


                “ Quan el talibans van prendre el control del Valle de Swat en Pakistán, una xiqueta va alçar la seua veu. Malala Yousefazi es va negar a ser silenciada i va lluitar pel dret a l’educació.
El dimarts 9 d’octubre de 2012, amb quinze any d’edat, va estar a punt de pagar el gest de la seua vida. La van disparar al cap mentre tornava a casa de l’escola en autobús,  pocs pensaren que poguera sobreviure.
No obstant això, la meravellosa recuperació de Malala ha suposat un extraordinari canvi que l’ha traslladat des del nord de Pakistan fins les Nacions Unides de Nova York. Als 16 anys Malala s’ha convertit en un símbol global de la protesta pacífica”.


  Yo soy Malala,és un llibre que et permet descobrir aspectes i valors de la cultura musulmana que es comparteixen amb la nostra i són molt interessants, com per exemple la unió de la família i l’estima per la seua identitat. No tot són aspectes negatius els quals estem tan acostumats a associar-los i generalitzar-los a aquesta cultura per culpa d'uns quants. També destaque la visió que ens transmet Malala amb el seu autoralt de la situació social i Política que es vivia en aquells moments amb l’arribada dels talibans. Un situació verdaderament aterradora i desesperant.

 Però sens dubte el tema més destacat és l’educació. És molt admirable la valentia i la passío que li dediquen Malala i el seu pare a la lluita per salvar el dret de l’educació al seu país. Et fa reflexionar sobre la importància i el pes que te l’educació per al món , el poder de creació i transformació que té i la poca valoració i dedicació que se li dona.


 És un llibre que recomane a tothom.  Et mostra com és la realitat d’altres parts del món, com altres lluiten amb totes les seues forces, i de vegades amb la seua pròpia vida per tal de defensar drets i llibertats que de vegades nosaltres no sabem apreciar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada