dimecres, 15 d’octubre del 2014

El poder de ser xiquetes



Després d'uns dies sense actualitzar el bloc, m'agradaria compartir amb tots vosaltres una noticia que vaig llegir fa uns dies al diari, en aquest cas al País, però que també s'ha fet eco a molts mitjans de comunicació. Una noticia sobre un programa per tal de fomentar el dret i la llibertat de ser dona en diferents parts del món.


Aquest projecte persegueix l'objectiu de deixar constància en la societat occidental de com en altres països el fet de ser dona està determinat amb un adjectiu pejoratiu. Es continua veguent a la dona com una figura inferior de la societat, la qual no té altre deure que cuidar l'allar i la família. 

Però, afortunadament, no totes les dones es queden de braços creuats davant aquest repugnant fet. Un grup de jóvens, en representació de diferents cultures, alsen la veu per tal de dir que " estan ací", que volen perseguir els seus somnis, volen ser persones competents, lliures i realitzades diga el que diga la seua tradició.

Per tant, cal dir que nosaltres, com qa futurs docents, és de vital importància que des de ben menuts eduquem i formem ciutadans tolerants, lluny del racisme, la xenofòbia i el masclisme. Cal que ajudem als nostres alumnes a creure en la igualtat, la diversitat i l'estima pels altres, que formen el seu interior amb una moral i uns valor positius.

A continuació us deixe el text que vaig trobar al periòdic i alguns enllaços in podeu trobar més informació d'aquest projecte tant important per a aquestes societats. Cal que ens conscienciem de la situació que les donen viuen en altres parts de món , situació que al nostre país tampoc fa massa temps que hem superat.



 Alejandra Agudo   Madrid 10/10/2014
Han vingut a Espanya des d'Equador, Bangla desh, Níger, Paraguai, Guatemala i Egipte amb un missatge comú. No volen que les tradicions, el masclisme, la pobresa o el costum en els seus països els impedisca, a elles i altres xiquetes, tindre infància, dret a la salut o l'educació, veu i oportunitats. Elles compten amb el suport de laONG Pla Internacional en els seus particulars projectes de vida: estudiar arquitectura, ser advocades o comptables. Són la prova que amb ajuda poden aconseguir-ho i no estar inevitablement abocades al matrimoni infantil, els maltractaments, l'abandó de l'escola o embarassos adolescents. Elles, xiquetes líders en les seues comunitats, tenen el poder de la seua veu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada