dissabte, 8 de novembre del 2014

DOL A LES AULES DELS MÉS MENUTS

     Després d'una dies sense actualitzar i amb la festivitat de tots sants ja passada, m'agradaria utilitzar aquesta data, ara anomenada també "halloween" per la influència americana, per tal de fer-vos arribar alguns recursos que podem utilitzar a l'aula per tal de treballar el dol , ja sigui causat per la mort d'un familiar, d'una mascota, la caiguda d'una dent, la separació dels pares, etc. A més, la darrera setmana vaig realitzar un treball sobre aquesta temàtica, el qual hem va servir per adonar-me de la importància de treballar-lo i la repercussió que pot tenir en un nen o nena una informació dolenta o que no doni resposta a la seua pregunta, on ha anat el meu avi? per que ja no veig al meu pare/ mare? perquè els meus pares ja no viuen junts? on està el meu company? etc..

És important que es treballe aquest tema tant amb l'alumnat com amb les famílies. A continuació us deixe unes referències bibliogràfiques i cinematogràfiques per tal que pegueu una ulladeta.


Recursos per a nens i nenes:


·         Así era mi abuelito ( 0-4 anys)  ed: parraon.

Aquesta és la història de un dels avis més dolços que poden existir, un avi amb els somnis de xocolata, maduixa i molts pistatxos!,  i el record que li té el seu major admirador: el seu net. Aquest conte i guia per a pares que l’acompanya, resulten una eina molt útil per dur a terme el tema de la mort amb els nostres alumnes o fills, ajudant-nos i aproximant-nos a la comprensió de la vulnerabilitat i el vertader sentit de la vida.

·         La carícia de la papallona (5-8 anys) ed: kalandraka.

Aquest conte o àlbum permet als nens trobar una resposta a aquella pregunta tan freqüent en els  primers anys de la nostra vida, on van les persones quan moren.

·         El mar a rallas (5- 8 anys)

Es que estem separats”, li havia explicat el seu pare, que utilitzava el volcà de la illa per fregir els ous. Però, Caterina no entenia que significava separats. I un bon dia, pensant en aquella difícil paraula, Caterina se’n adondà que havia perdut un calcetí. I un bon dia, pensant en aquella difícil paraula, Caterina se’n adondà que havia perdut un calcetí.


Recursos per a pares i mares
·         Niños llenos de vida



·         El pato y la muerte


FELIÇ SETMANA!! 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada